ad Alsjemaarbekendband

Auteur
Evert Geradts


Start-Einde
Start: 1984
Einde: 1987

Uitgeverij
Oberon BV - Haarlem
Orgcomicart

Externe link

Alsjemaarbekendband, Nederlandse stripreeks van 1984 t/m 1987 van stripmaker Evert Geradts over een drietal muzikanten die tezamen de Alsjemaarbekendband vormen. De bandleider is Rik, eveneens de leadzanger. De overige leden zijn Brik en Basta (soms ook wel aangekondigd als Rasta), verantwoordelijk voor de instrumenten. De strip gaat over alle obstakels die de drie muzikanten op hun weg vinden naar de ultieme roem. Ze proberen een plaats te vinden waar ze met hun instrumenten kunnen gaan oefenen. Beiden hebben ze niet, totdat ze worden aangenomen als krachten in de muziekwinkel van de heer Sourdine. Kans om te repeteren dient zich dus aan, ware het niet dat Sourdine er een uitgesproken andere smaak qua muziekgenre op nahoudt. In de strip is er op sommige momenten ruimte voor een sprankelend optreden van de besnorde agenten Dekker en Endepols; meestal is dit een tweespraak op één locatie waarbij ze op de gehele pagina steeds in dezelfde houding zitten.
De reeks wordt voorgepubliceerd in Eppo (vanaf 1985 Eppo Wordt Vervolgd) en in 1986 verschijnt er een album met daarin de eerste afleveringen, waar het helaas ook bij blijft. In 2007 verschijnt er bij uitgever Orgcomicart een stripalbum met alle 171 afleveringen ooit gemaakt.
tekst: mvdwstrips.nl

Scenario-wedstrijd (1986)
In het stripweekblad Eppo Wordt Vervolgd nr. 6 van 1986 wordt een scenario-wedstrijd uitgeschreven, waarin de deelnemers een éénpaginagrap van de strip De Alsjemaarbekendband kunnen insturen. Evert Geradts zal dan het beste scenario uitkiezen en daar de tekeningen bij maken. Met een tweetal voorbeelden wordt uitgelegd hoe een scenario kan worden gemaakt en er wordt eveneens uit de doeken gedaan wat er als prijs te winnen valt, namelijk de originele tekening van de winnende pagina ingelijst.
In nr. 18 wordt de winnaar bekend gemaakt, namelijk een zekere Marcel Gremmen uit Nijmegen. Het zal nog tot 1994 duren voordat deze scenarist/tekenaar onder de naam Mars Gremmen zijn eigen strip krijgt in het stripblad, dat dan in die tijd getooid gaat met de naam Sjors & Sjimmie Stripblad.
tekst: mvdwstrips.nl

Reguliere reeks
  • 1 - Alsjemaarbekendband (1986)

Compleet
  • 1 - Het complete Alsjemaarbekendband-boek (2007)

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.