Tekenfilms I

Inky de Inktvis Zie bij Squiddly Diddly.
Isadore Freleng Zie bij Freleng, Friz.
Ising, Rudolf Rudolf Carl Ising, Amerikaanse animator (7 augustus 1903 - 18 juli 1992) die samen met Hugh Harman aan de wieg heeft gestaan van de Warner Bros.-tekenfilmseries Looney Tunes en Merrie Melodies. In de jaren veertig is hij werkzaam bij MGM waar hij een aantal tekenfilms produceert, waaronder een serie onder de naam Happy Harmonies, een eerste serie tekenfilms over Barney Bear. Tevens is hij samen met Fred Quimby de producent van de eerste Tom & Jerry-tekenfilm Puss Gets the Boot uit 1940.
tekst: mvdwstrips.nl
Jan, Jans en de kinderen Jan, Jans en de kinderen, Nederlandse (Peekel/Stips-) televisiestripreeks in 1985 naar de gelijknamige strip van Jan Kruis. Terwijl Jan Kruis in zijn atelier achter de tekentafel in beeld een verhaal vertelt, wordt dit afgewisseld met de bijbehorende tekeningen uit de albums en nieuwe tekeningen speciaal voor de televisie gemaakt. De reeks start in oktober 1985 en wordt wekelijks op de maandagavond door de TROS uitgezonden. Na één seizoen in februari 1986 stopt de serie. Hoe het bij het maken van de TV-serie er achter de schermen aan toegaat, is te lezen in het boek Wordt Vervolgd Presenteert.
tekst: mvdwstrips.nl
Jones, Charles M. Zie bij Jones, Chuck.
Jones, Chuck Chuck Jones, Amerikaanse animator en regiseur, geboren als Charles Martin Jones (21 september 1912 - 22 februari 2002), bekend als regiseur van diverse Looney Tunes en Merrie Melodies-tekenfilmpjes met o.a. Bugs Bunny, Daffy Duck, Road Runner, Wile E. Coyote en Ralph & Sam. Hij komt in 1933 als assistent-regiseur bij Warner Bros. waar hij samenwerkt met Tex Avery en Bob Clampett, maar weet zich binnen enkele jaren op te werken tot regiseur. Begin jaren zestig richt hij samen met zakenpartner Les Gouldman zijn eigen tekenstudio Sib Tower 12 Productions op. Vanaf 1963 is deze studio de leverancier van een nieuwe reeks filmpjes van Tom & Jerry; dit duurt voort t/m 1967.
tekst: mvdwstrips.nl
Jut & Jul Zie bij The Bungle Brothers.

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.