Tekenfilms K

Kets Konijn Zie bij Ricochet Rabbit.
Kleine heks, de Zie bij Winsome Witch.
De Koning en de Vogel = De Schele Koning en de Kraai Zie bij Le Roi et l'Oiseau.
Kroamschudd'n in Mariaparochie Kroamschudd'n in Mariaparochie is een Nederlandse eenmalige tekenfilm van ongeveer een kwartier van tekenfilmmaker John Croezen en cabaretier Herman Finkers. Het is een parodie op de geboorte van Jezus. De setting is nu niet Bethlehem maar het in Twente gelegen Mariaparochie. Het is oorspronkelijk gebaseerd op een hoorspel dat Finkers maakt voor de regionale zender Radio Oost. In 1983 brengt hij het kerstverhaal op de planken in zijn voorstelling De Diana Ros Show. In 1988 volgt de bewerking naar tekenfilm waarbij de Groningse tekenaar John Croezen de animatie verzorgt.
De tekenfilm wordt door de VARA op de volgende data uitgezonden:
- zondag 25 december 1988, 23.29 op Nederland 1;
- zondag 24 december 1989, 22.59 op Nederland 1;
- zaterdag 26 december 1992, 22.10 op Nederland 3.
In het najaar van 1990 verschijnt er een boekbewerking van de tekenfilm en in de zomer van 2004 wordt Kroamschudd'n samen met de door Finkers en Croezen gemaakte andere tekenfilm Macbeth op DVD uitgebracht.
Tegenwoordig wordt Kroamschudd'n iedere kerst door de regionale televisiezender RTV Oost uitgezonden.
tekst: mvdwstrips.nl
Krullenbollenbeer Zie bij Help It's The Hair Bear Bunch.
Kwicky Koala Kwicky Koala, Amerikaanse reeks (Hanna-Barbera-) televisietekenfilms naar een creatie van Tex Avery van 1981 t/m 1982 over een koalabeertje dat door een wolf wordt achternagezeten. Dit lukt echter nooit, omdat de koala de bijzondere gave heeft zeer snel van plaats te wisselen. De stem van Kwicky Koala wordt vertolkt door Bob Ogle, de schrijver van de serie en lijkt erg op de stem van Droopy uit de jaren veertig en vijftig. Opmerkelijk is dat Kwicky Koala een Amerikaans accent heeft, terwijl koala's in Australië leven. Het is, samen met Crazy Claws, Dirty Dawg en The Bungle Brothers een onderdeel van The Kwicky Koala Show. In Nederland is Kwicky Koala in 1984 in een in het Nederlands nagsynchroniseerde versie één keer per vijf weken op de woensdagmiddag te zien in het matineeprogramma Kinderbios bij de AVRO op Nederland 1. Zijn stem wordt hierbij door acteur Cor Witschge ingesproken. Ook in 1985 is hij nog even te zien in de Minibios, maar dan met een andere stemmencast. In 2016 is de complete (Engels gesproken) serie verschenen op DVD als onderdeel van de Hanna-Barbera Classic Collection.
tekst: mvdwstrips.nl

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.